Over ons

Orcraphics Cross Stiitch is een merk van het bedrijf Orcraphics en is opgericht in 2012. Purmerend in Nederland is onze thuis, maar we zijn ver buiten Nederland uitgebreid tot bijna elke hoek van de planeet. We verkopen en verzenden de meeste producten in de EU, Amerika, Canada en Australie. Binnen de EU zijn Nederland, België, Duitsland en Groot Britannië onze grootste afzetmarkten, maar we hebben orders ontvangen uit bijna elk EU land. We vinden het heel bijzonder dat onze pakketten mensen plezier geven over de hele wereld!
 
Maar waar komt nou die naam Orcraphics vandaan? Nou, het bedrijf begon ooit als een hobby van onze designer Saskia, die een paar kleine Android apps maakte (nog steeds verkrijgbaar in de Android Market). De naam is een combinatie van het woord Orca (engelse versie van orka, die zwart witte dolfijnen die iedereen walvissen noemt) en het woord graphics. Saskia verloor haar baan door de wereldwijde economische crisis in 2012. En als gepassioneerde borduurster, kwam ze erachter dat haar favoriete borduurwinkel te koop stond. Ondanks dat de winkel nooit werd overgenomen, was één van de mogelijke uitbreidingen een eigen merk. Dus ze probeerde zelf eens wat te ontwerpen, in eerste instantie gewoon met Photoshop, en het resultaat (minus een paar kleine aanpassingen later) was het borduurpakket Black & White Beauty. Ze verbaasde zichzelf en iedereen om haar heen met het schitterende en realistische resultaat, terwijl ze maar 11 kleuren had gebruikt. Enthousiast, maar zichzelf afvragend of dit niet gewoon beginnersgeluk was, kocht ze een goedkoop beginners programma om te ontwerpen en probeerde nog wat andere designs. Stuk voor stuk mooi, en nog mooier toen ze uiteindelijk uitgeborduurd werden.
 
Het goedkope ontwerpprogramma is inmiddels vervangen door een duur en professioneel programma, maar onze designer weigert gebruik te maken van al die luxe opties. Daarnaast bewijzend dat de beste manier om een mooi en borduurbaar design te maken, is om de aanpassingen met de hand te doen. Omdat Saskia onze enige designer is, en de methode nogal lang kan duren, kunnen we niet grote hoeveelheden nieuwe designs uitbrengen. Maar we kiezen toch elke keer weer voor kwaliteit over kwantiteit.
 
Over onze designer: Saskia Gijsbers
Hallo iedereen! Ik ben Saskia Gijsbers, de eigenaar en enige designer van Orcraphics. Ik begon vrij vroeg met borduren, ik was iets van 10-12 jaar oud. Het begon allemaal toen mijn tante mij een voorbedrukte stof gaf met orka's die ze gevonden had terwijl ze wol ging kopen om te breien. Een nieuwe obsessie was geboren. Hoewel niemand in mijn familie borduurde, was ik meteen verliefd geworden. Daarom heb ik gekozen om de naam Orcraphics en het logo met de orka's ook te gebruiken voor het borduurmerk. Voor mij is dit immers waar alles mee is begonnen.
 
Ik maak veel gebruik van mijn ervaringen als borduurster als ik aan het ontwerpen ben. Ik heb ook het geluk goed te zijn in het zien en herkennen van patronen. Dit maakt het makkelijker vlakken aan elkaar te maken of te creeëren, en daarmee een afbeelding borduurbaar te maken. Ik kwam erachter dat je geen enorme hoeveelheden kleuren nodig hebt als je de kleuren mooi in elkaar laat overgaan. Ik hoop in ieder geval dat u veel plezier heeft in het rondkijken en winkelen tussen mijn designs. Als u iets specifieks zoekt dat we nog niet hebben, gebruik dan de ideeënbox! Als we uw idee leuk vinden, dan gaan we dat maken! U kunt de link naar de ideeënbox hieronder vinden (helemaal onderaan de pagina).
 
Ik wens u veel borduurplezier!
 
Saskia
Powered By OpenCart
Orcraphics Cross Stitch Nederland © 2019